puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt 16.1. myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947). Samalla myönnettiin kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä, Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle

Lue lisää Puupäähattu-palkinnosta.

Lue lisää sarjakuvaneuvoksista.

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Puupäähattu-palkinto elämäntyöstä jaetaan ti 16.1.2018

Suomen sarjakuvaseura ry järjestää Puupäähattu-palkinnon jakotilaisuuden tiistaina 16. tammikuuta 2018 Kansalliskirjastolla, Unioninkatu 36, 00170 Helsinki. Palkinto julkistetaan klo 12.00 ja paikalle voi tulla kello 11 jälkeen.

Perinteiseen tapaan uuden Puupään henkilöllisyys selviää paikan päällä. Samalla nimitetään kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimen saajaa. Sarjakuvaneuvos on henkilö, joka on elämäntyöllään edistänyt suomalaista sarjakuvakulttuuria. 

Tilaisuudessa avataan myös Puupäähattu-palkitun töitä esittelevä näyttely ja avajaisissa on kahvi- ja kakkutarjoilu.

Suomen sarjakuvaseura ry on vuodesta 1972 lähtien jakanut arvostetuinta suomalaiselle sarjakuvantekijälle elämäntyöstä annettavaa Puupäähattu-palkintoa. Nimensä ja muotonsa se on saanut Ola Fogelbergin klassisen sarjakuvahahmon Pekka Puupään päähineen mukaan. 

Palkittujen nimet, perustelut ja kuvapankki julkistetaan myös verkossa 16.1. klo 12. 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Lisätietoa: Sarjainfo-lehden päätoimittaja Aino SutinenTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Suomen sarjakuvaseuran uusi puheenjohtaja vuonna 2018 on Reetta Laitinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisää aiemmista Puupäähattu-palkituista täällä.

Lisää sarjakuvaneuvoksista täällä.

puupaakakku-web

Kuva: Henry Söderlund 

Särön residenssi Saksassa sarjakuvaseuran jäsenille

Kulttuuriyhdistys Särö tarjoaa Oder-residenssiä Sarjakuvaseuran jäsenille edullisesti, esim. kaksi viikkoa 1 hh:ssa 294 euroa. Residenssi sijaitsee Saksan ja Puolan rajalla Frankfurt an der Oderissa, tunnin junamatkan päässä Berliinistä. Työskennellä voi omassa huoneessa, näköalaerkkerissä tai erikseen vuorattavassa työtilassa yhdessä paikallisten taiteilijoiden kanssa. 

Lisätietoa Säröltä:

Linkki vapaisiin aikoihin

Llinkki hakemukseen 

residenssi-saro

Reetta Laitisesta sarjakuvaseuran puheenjohtaja

Suomen sarjakuvaseuran jäsenistö on valinnut vuodelle 2018 hallituksen, johon kuuluvat puheenjohtaja Reetta Laitinen, jäsenet Vesa Kataisto, Tiina Laine, H-P Lehkonen, Ville Manninen, Rami Rautkorpi, Jaakko Seppänen ja Sara Valta, varajäsenet Ainur Elmgren, Jonna Kuitunen ja Heta Nääs sekä sihteeri Pauli Ruonala.

Reetta Laitinen (s. 1982) on kulttuurintutkija, sarjakuvataiteilija ja helsinkiläistynyt kuopiolainen. Hän liittyi sarjakuvaseuran hallitukseen vuonna 2007 ja toimi Sarjainfon päätoimittajana vuosina 2012–15.

Paljon onnea!

reetta-laitinen-suomen-sarjakuvaseura web

reetta-jonna

Kuvat: Henry Söderlund, Aino Sutinen

Suomen sarjakuvaseura Helsingin Kirjamessuilla 26.–29.10.2017

Tervetuloa tutustumaan Suomen sarjakuvaseuran ja Sarjakuvakeskuksen toimintaan Helsingin Kirjamessuilla! Osastollamme on viikonlopun mittaan tarjolla erilaisia yleisölle avoimia sarjakuvapajoja sekä tietoa toiminnastamme pääkaupunkiseudulla ja ympäri Suomea. Tule mukaan piirtämään, tutustumaan Sarjainfo-lehteen tai jopa liittymään seuramme jäseneksi!

Tarjoamme nyt messuilla jäseniksi liittyville kampanjalahjaksi kolme viimeisintä Sarjainfo-lehteä sekä kolme vapaavalintaista sarjakuva-albumia seuramme julkaisusarjasta!

Helsingin Kirjamessut, Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki. kirjamessut.messukeskus.com

SUOMEN SARJAKUVASEURA RY, OSASTO 6G2

Ohjelmassa paljon avoimia työpajoja, Karikatyyriautomaatti ym.

Lue tarkempi ohjelma Sarjakuvakeskuksen sivuilta.

Lisää artikkeleita...