Suomen sarjakuvaseura hakee toiminnanjohtajaa

Haemme osa-aikaista toiminnanjohtajaa, yhteydenotot 26.3.18 mennessä. Lisätietoa täältä.

Sarjainfon uutiset

Suomen sarjakuvaseura etsii toiminnanjohtajaa

Vuonna 1971 perustettu Suomen sarjakuvaseura on sarjakuva-alan tekijöiden, lukijoiden, harrastajien ja ammattilaisten asiantuntijaorganisaatio. Seuran tarkoituksena on lisätä sarjakuvan arvostusta ja tietämystä. Sarjakuvaseura muun muassa järjestää Helsingin sarjakuvafestivaaleja, julkaisee Sarjainfo-lehteä ja pitää yllä yhteyksiä alan toimijoihin Suomessa ja ulkomailla. Seura on myös kursseja, näyttelyitä ja tapahtumia järjestävän Sarjakuvakeskuksen taustaorganisaatio. Seuran toiminnasta vastaa hallitus.

Etsimme nyt toiminnanjohtajaa vastaamaan sarjakuvaseuran toiminnasta kokonaisuutena. Työpiste on Helsingin Kalliossa Porthaninkadulla sijaitseva Sarjakuvakeskus.

Sarjakuvakeskuksessa on näyttely-, kurssi- ja muuta opetustoimintaa. Sarjakuvaseuralla on sekä vakituista että määräaikaista henkilökuntaa, jotka työskentelevät Sarjakuvakeskuksella. Henkilöstö vastaa toiminnan eri osa-alueiden suunnittelusta ja toteuttamisesta. Toiminnanjohtaja toimii henkilökunnan esimiehenä ja yhteyshenkilönä Suomen sarjakuvaseuran hallituksen ja työntekijöiden välillä.

Toiminnanjohtajalta toivotaan kokemusta tai ymmärrystä järjestöistä ja kulttuurialasta. Hallinto- ja talousosaaminen on etu. Työtehtäviin kuuluu talouden ja kirjanpidon hallinnointi tilitoimiston kanssa sekä palkanlaskennan hyväksyntä. Lisäksi toiminnanjohtaja on vastuussa avustuksien hakemisesta ja raportoinnista yhdessä muiden työntekijöiden kanssa. 

Sarjakuva-alan syvempi tuntemus ei ole välttämätöntä, mutta kiinnostus alaa kohtaan on tietenkin toivottua. Toiminnanjohtajalta toivotaan myös oppimis- ja kuuntelukykyä, henkilöjohtamistaitoja ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Toiminnanjohtajan työnkuva määrittyy jonkin verran valitun henkilön osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Työhön sekä Sarjakuvakeskuksen ja sarjakuvaseuran kehittämiseen voi itse vaikuttaa.

Toiminnanjohtajan työ on osa-aikaista, 60 % työajalla. Pyydämme esittämään palkkatoiveen hakemuksen yhteydessä. Työ alkaa sopimuksen mukaan keväällä 2018. Työ on aluksi määräaikainen 31.12.2018 saakka ja pyritään vakinaistamaan.

Hakemukset pyydetään lähettämään 26.03.2018 mennessä Suomen sarjakuvaseuran puheenjohtaja Reetta Laitiselle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. otsikolla "Sarjakuvaseuran toiminnanjohtaja"

Lisätietoja antavat tarvittaessa Reetta Laitinen, puh. 040 587 4720 sekä tuottaja Kati Vuopala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh. 040 535 0776.

helsingin sarjakuvafestivaalit web

Kuva Henry Söderlund / Helsingin sarjakuvafestivaalit

 

Suomen sarjakuvaseura ry:n kevätkokous 24.4.2018

Suomen sarjakuvaseuran sääntömääräinen kevätkokous järjestetään tiistaina 24.4.2018 klo 18 alkaen Sarjakuvakeskuksessa, osoite Porthaninkatu 9, Helsinki. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli seuran tili- ja toimintakertomus vuodelta 2017. 

Lisäksi käsitellään sääntömuutosesitys, joka koskee pykälää 7 (yhdistyksen kokouksen koollekutsuminen). Lisätään että yhdistyksen varsinainen kokous voidaan kutsua koolle myös ilmoittamalla seuran nettisivulla. Lisätään myös että kokoukseen voi osallistua myös etänä (esim. Skypen välityksellä). Tervetuloa paikalle vaikuttamaan seuran asioihin ja tutustumaan samalla Sarjakuvakeskuksen toimintaan.

 

Puupäähattu 2018 Martti Sirolalle – näyttely Kansalliskirjastossa 9.3. asti

puupaahattu-web-mini

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt 16.1. myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947). Samalla myönnettiin kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä, Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle

Lue lisää Puupäähattu-palkinnosta.

Lue lisää sarjakuvaneuvoksista.

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018. Mukana töitä vuosikymmenten ajalta, myös ennennäkemättömiä harvinaisuuksia.

DSC 0112 8

 

Sarjakuvaseura mukana Angoulêmen sarjakuvafestivaalien pohjoismaisella osastolla

Sarjakuvaseura osallistuu ensi viikolla alkaville Angoulêmen sarjakuvafestivaaleille mukana osastoa, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa pohjoismaisena yhteistyönä. Nordic Comics -ohjelmaan kuuluu esimerkiksi yhteinen myyntipöytä, pohjoismaista sarjakuvaa esittelevää lavaohjelmaa ja verkostoitumista erilaisissa tapahtumissa. Suomesta Euroopan suurimmille sarjakuvafestivaaleille lähtee sarjakuvataiteilijoita noin tusinan verran, mukana mm. Hanneriina Moisseinen ja Jarno Latva-Nikkola.

Mukana yhteistyössä ovat Suomesta Kutikuti ry ja Sarjakuvantekijät ry sekä Suomen Pariisin-suurlähetystö. Pohjoismaisia yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi Seriefrämjandet ja Dansk Tegneserieråd.

angouleme nettikuva

Lisää artikkeleita...