Sarjainfon uutiset

Helsingin sarjakuvafestivaalit tuovat syyskuussa esiin Latinalaista Amerikkaa

Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään Suvilahden Kattilahallissa ja Tiivistämöllä (Sörnäisten rantatie 22) 2.–3.9.2017.

Pohjois-Euroopan suurin sarjakuvatapahtuma järjestetään jo 32. kertaa. Tämän vuoden teemoina ovat Latinalainen Amerikka, tango ja sarjakuvan monimuotoisuus.

Ulkomaalaisina vieraina festivaaleilla nähdään mm. Gilbert Shelton (USA), Berliac (Argentiina), Amanda Baeza (Chile-Portugali), Sarah Glidden (USA), José Muñoz (Argentiina) ja Sole Otero (Argentiina). Tämän vuoden festivaalitaiteilijana toimii sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseinen.

Sarjakuvamarkkinoilla tuotantoaan ja uusimpia julkaisuja ovat esittelemässä mm. Arktinen Banaani, Suuri kurpitsa, Kustannus Jalava, Bonnier Books Finland, JP Ahonen, Kreegah Bundolo ja Kaisa Leka.

Festivaaleilla nähdään taiteilijavieraiden ja sarjakuvamarkkinoiden lisäksi puheohjelmaa, näyttelyitä, iltaklubeja, tangoa sekä työpajoja lapsille ja aikuisille. Pienlehtiin keskittynyt Zinefest järjestetään festivaalin yhteydessä Oranssi ry:n tiloissa. Ravintoa Suvilahdessa tarjoilevat Lovinghut, Lucky Vegan ja Stadin Panimo.

Muita tapahtumapaikkoja Suvilahden lisäksi ovat Kirjaverstas Teurastamolla, Kulttuurikeskus Stoa ja Sarjakuvakeskuksen galleria Porthaninkadulla Kalliossa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy Dubrovnikin iltaklubia lukuunottamatta!

Lisätietoja

Taiteellinen johtaja Kalle Hakkola, 050 344 7615

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

http://sarjakuvafestivaalit.fi

3-4-festarit-yleiskuva-sarjakuvamarkkinat-web740

Kuva: Henry Söderlund

 

Särön residenssi sarjakuvaseuran jäsenille: vapaita aikoja

Särö-kulttuuriyhdistyksen Saksan Oder-residenssissä sarjakuvaseuran jäsenille on kesällä vielä muutama viikko vapaana, tosin vain yksinäisille kulkijoille. Syksymmällä taas on enemmän tilaa, vaikkapa pariskunnille tai pienille työryhmille.

residenssiVapaat ajat ovat seuraavat:

10.6.2017 – 24.6.2017 (vain 1 hh vapaana)
19.8.2017 – 2.9.2017 (vain 1 hh vapaana)
16.9.2017 – 30.9.2017 (vain 2 hh vapaana)
30.9.2017 – 14.10.2017
14.10.2017 – 28.10.2017 (vain 2 hh vapaana)

28.10.2017 – 11.11.2017 
25.11.2017 – 9.12.2017
9.12.2017 – 23.12.2017
23.12.2017 – 6.1.2018
6.1.2018 – 20.1.2018
20.1.2018 – 3.2.2018
 
Hakemuksen voi täyttää tässä. Lisää residenssistä täällä.
 
Hakea voi milloin tahansa. Päätös hakemuksesta lähetetään muutaman päivän sisällä. 

Hinnasto:

oder-residenssi-2017

 

Suomen sarjakuvaseuran kevätkokous to 27.4. klo 18

Suomen sarjakuvaseuran sääntömääräinen kevätkokous järjestetään torstaina 27.4.17 klo 18 alkaen Sarjakuvakeskuksella, osoite Porthaninkatu 9, Helsinki.

Kokouksessa käydään läpi seuran tili- ja toimintakertomus vuodelta 2016 sekä muita ajankohtaisia asioita. Tervetuloa paikalle vaikuttamaan seuran asioihin ja tutustumaan samalla Sarjakuvakeskuksen toimintaan.

Muutettu 21.4.: päivämäärä vaihdettu 27.4., ei 26.4. kuten aiemmin ilmoitimme. 

Särön Oder-residenssi Saksassa sarjakuvaseuran jäsenille

Sarjakuvaseuran jäsenet voivat hakea Särö-kirjallisuuslehden ylläpitämään residenssiin kirjoittamalla Särölle suoraan heidän verkkosivujensa kautta: https://www.sarolehti.net/o/index.php. Residenssi on maksullinen.

Frankfurt an der Oderin residenssi

residenssiOder-residenssi sijaitsee tunnin junamatkan päässä Berliinistä itään Puolan ja Saksan rajajoen Oderin rannassa, Frankfurtin kaupungissa.

Kolmihuoneisen residenssiasunnon erkkeristä on kaunis näköala Puolan ja Saksan rajajoelle. 86 neliömetrin asunnossa on yhden hengen huone ja 2 hengen huone (parisänky) sekä iso olohuone-työskentelytila, jossa on kaksi isoa työskentelyyn soveltuvaa pöytää. Työpöytä löytyy myös molemmissa makuuhuoneissa. Asunnossa on pyykinpesukone.

Asunto sijaitsee 1900-luvun alussa valmistuneen asuinrakennuksen ylimmässä, viidennessä kerroksessa. Rakennuksessa ei ole hissiä. Residenssiltä on lyhyt kävelymatka Puolan Slubicen keskustaan (10–15 min) ja Frankfurtin keskustaan (5–10 min).

Vierailuajat ovat pääsääntöisesti kahden, kolmen tai neljän viikon mittaisia, mutta myös viikon mittaisia jaksoja on tarjolla. Asuntoon voi majoittua kerralla kolme ihmistä, ja mikäli seurue varaa koko huoneiston itselleen, mukaan voi ottaa lisäksi 0–2-vuotiaan lapsen.

Residenssin kanssa samassa korttelissa – entisen huonekalutehtaan tiloissa – toimivat edullinen aamiais- ja lounasruokala, liha- ja kalatuotteita myyvä lähitilakauppa sekä konserttisali ja kaksi teatteria, joista toinen on nukketeatteri. Kiinteistössä on myös kuvataiteilijoiden työtiloja. Pankkiautomaatti, kebab-grilli, leipomo ja päivittäistavarakauppa Aldi sekä raitiovaunupysäkki sijaitsevat residenssin välittömässä läheisyydessä. Muuta kulttuuritarjontaa sekä opiskelija- ja taiteilijahenkisiä baareja (savullisia ja savuttomia) löytyy läheltä.

Residenssitalon ohitse kulkee rantapromenadi, joka on osa Tsekkiä ja Itämerta yhdistävästä pyörätiestä. Päivällisruoan saa Slubicessa viidellä eurolla, ja olut maksaa noin euron. Parin korttelin päässä residenssistä sijaitsee luomu-kasvisravintola.

Junia Berliinin ja Frankfurtin väliä kulkee tiuhaan, lähes vuorokauden ympäri. Junamatka maksaa 10 euroa suuntaansa (sisältäen molempien kaupunkien paikallisliikenteen). Jos haluaa Frankfurtista  vierailla Berliinissä, voi ostaa 20 euron päivälipun, joka on voimassa kaupunkien välillä ja molemmissa kaupungeissa koko päivän aamuyöhön saakka. Vastaava koko päivän voimassaoleva ryhmälippu 2–5 hengelle maksaa 29 euroa (Berlin-Brandenburg-Ticket).

Särö voi tarvittaessa järjestää verkostoitumismahdollisuuksia paikallisiin kirjailijoihin ja taiteilijoihin. Verkostoituminen parantaa mahdollisuuksia saada Taiken liikkuvuusapurahaa residenssimatkan kuluihin.

Sarjakuvaseuran jäsenet voivat hakea residenssin vapaita aikoja milloin tahansa. Vapaat ajat löytyvät residenssin tiedotteet-sivulta. Haku tapahtuu Särön nettisivujen lomakkeella.

maisema

Nayttokuva 2017-3-24 kello 15.16.07


TIETOA kaupungista

Pähkinänkuoressa Frankfurt an der Oderin kaupungista ja ympäristöstä:

– Itsenäinen, iso kaupunki (60 000 asukasta), jossa kaikki palvelut.
– Frankfurtin Viadrinan yliopistossa on mm. kielitieteen ja kirjallisuustieteen tiedekunnat.
– Kaupungissa on kulttuuritarjontaa moneen lähtöön, mm. merkittävä Itä-Saksan taiteen museo. Frankfurtia kutsutaan myös Kleist-kaupungiksi kaupungissa vaikuttaneen runoilija, näytelmäkirjailija Heinrich von Kleistin mukaan.
– Oder-joki tarjoaa luontoelämyksiä – sen vartta myötäilee Euroopan kauneimmaksi pyörätieksi kutsuttu kevyen liikenteen reitti (Tsekin rajalta Itämerelle).
– "Brandenburgin Itämereksi" kutsuttu kaunis ja suuri, sukeltajien suosima puhdasvetinen Helenesee sijaitsee muutaman kilometrin päässä Frankfurtista etelään.
– Euroopan mittakaavassa merkittävä Neuzellen barokkinen luostari sijaitsee 25 minuutin junamatkan päässä Frankfurtista.

– Näkemisen arvoinen suunnitelmakaupunki Eisenhüttenstadt (ent. Stalinstadt) sijaitsee noin 15 minuuutin junamatkan päässä Frankfurtista.

Yhteydet Berliinistä (ja lentokentältä) Frankfurt an der Oderiin (ks. myös nettisivut)

– Nopea, vaihdoton junayhteys Berliiniin (matka-aika esim. Alexanderplatzille nopeimmillaan 58 min, junia kulkee puolen tunnin välein, klo 22 jälkeen tunnin välein).

– Junaliput ovat edullisia (esim. menolippu 10 euroa/hlö, ryhmäpäivälippu 2–5 henkilölle Frankfurt-Berliini maksaa 29 euroa. Molemmilla lipputyypeillä voi matkustaa myös molempien kaupunkien sisäisessä liikenteessä.

– Matka-aika Berliinin Tegelin kentältä Frankfurtiin (bussi + juna) 1 tunti 50 min (hinta 10 euroa).

Lisätietoa ja yhteydenotot: https://www.sarolehti.net/o/index.php

Helsingin sarjakuvafestivaalit muuttaa Suvilahteen

Helsingin sarjakuvafestivaalit pidetään uudessa paikassa Suvilahden Kattilahallissa (Sörnäisten rantatie 22) 2.–3.9.2017.

Pohjois-Euroopan suurin sarjakuvatapahtuma järjestetään jo 32. kertaa. Vuoden erikoisteemoina ovat Latinalainen Amerikka, sarjakuvan monet muodot ja musiikkiteemana tango.

Festivaaliohjelmaan kuuluu sarjakuvamarkkinat syksyn uutuuskirjoineen, Zinefest, kotimaisia ja kansainvälisiä taiteilijavieraita, puheohjelmaa, gallerianäyttelyitä, työpajoja, katuruokaa ja iltaklubeja.

Muita tapahtumapaikkoja ovat mm. Kulttuurikeskus Stoa, Kirjaverstas Teurastamolla ja Sarjakuvakeskuksen galleria Porthaninkadulla Kalliossa. Oranssin tiloissa Suvilahdessa järjestettävä pienlehtien myyntitapahtuma Pienlehtitaivas on kehittynyt Zinefestiksi, johon kuuluu työpajoja ja muuta erikoisohjelmaa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

sarjakuvafestivaalit.fi

yleiskuva-helsingin-sarjakuvafestivaalit-web

Sarjakuvafestivaalien markkina-alue siirtyy viime vuosien telttatapahtumasta sisätiloihin. Kuva: Henry Söderlund

Lisää artikkeleita...