puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt 16.1. myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947). Samalla myönnettiin kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä, Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle

Lue lisää Puupäähattu-palkinnosta.

Lue lisää sarjakuvaneuvoksista.

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Nuori Kulttuuri -sarjakuvakilpailu

pienempiversio1.jpg

 


Lisätietoja osoitteesta http://www.nuorikulttuuri.fi/sivu.php?artikkeli_id=428 

Nuori Kulttuuri on jokavuotinen alueellinen ja valtakunnallinen tapahtuma, jossa lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus taitojen esittämiseen ja muiden harrastajien kohtaamiseen. Nuori Kulttuuri-tapahtuman luonne on koulutuksellinen.

Valtakunnallisen Nuori Kulttuuri 2009 -syystapahtuman lajeina ovat SARJAKUVA ja VALOKUVAUS. Syystapahtuman teemana on tällä kertaa KUUNTELEN MITÄ KUULEN?

Tapahtuman ohella järjestetään myös sarjakuvakilpailu. Osallistumisoikeus on 1989-1995 syntyneillä harrastajilla, mukaan lukien alan toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevat. Osallistua EIVÄT SAA alan ammattilaiset, alan tutkinnon suorittaneet tai alan korkeakouluissa opiskelevat. Kuvataiteen sarjaan osallistuva voi lähettää 3-5 työtä (sarjakuvakokonaisuutta). Aihevalinnan tulee liittyä annettuun teemaan. Käytettävälle tekniikalle ei aseteta rajoituksia.