puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-tunnustuspalkinto elämäntyöstä jaetaan 16.1.2018 klo 12 Kansalliskirjastossa. Tieto voittajasta löytyyy silloin myös tältä paikalta.

Lue aiemmista palkinnoista.

Näyttely voittaja töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Petteri Tikkasen Eerolle vuoden 2010 Sarjakuva-Finlandia

Tampere Kuplii ry:n yhteistyössä Luova Tampere -ohjelman kanssa perustama Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto jaettiin Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä perjantaina 19.3.2010.

Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5 000 euron suuruinen.

Nelihenkinen valintalautakunta valitsi 56 ehdokkaan joukosta 10 finalistia, joihin kirjailija Matti Rönkä tutustui. Finalistien joukosta Matti nosti Petteri Tikkasen teoksen Eero vuoden 2010 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon arvoiseksi.

Matti Röngän perustelut valinnalleen:

Yksinkertainen, mutta koskettava, tärkeäkin tarina. Sen kuvakerronta on huoliteltua ja tyylikästä, jossa vähäisillä yksityiskohdilla on aina tarkoitus. Draama on eheä - Eeroa koetellaan, ja hän päätyy tilanteeseen, josta ei ole paluuta. Mutta kivut kasvattavat, suurentavat.

Lehdistötiedote (PDF, 48 kt)