puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-tunnustuspalkinto elämäntyöstä jaetaan 16.1.2018 klo 12 Kansalliskirjastossa. Tieto voittajasta löytyyy silloin myös tältä paikalta.

Lue aiemmista palkinnoista.

Näyttely voittaja töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

30/30 -sarjakuvakilpailun voittajien näyttely 25.7. - 5.8.

Suomen sarjakuvaseura ry:n ja Books on Demandin 30/30 -sarjakuvakilpailun voittajat Galleria Sarjakuvakeskuksessa 25.7.-5.8.2011.

voittajatyöt

30/30-kilpailun tarkoituksena on ollut luoda noin 30-sivuinen, vapaa-aiheinen sarjakuva-albumi, joka julkaistaan kirjan ja näyttelyn voimin. Kilpailulla on haluttu nostaa esiin nuoria kykyjä Suomen monipuolisella sarjakuvakentällä. Voittajat valittiin esiraadin ja avoimen verkkoäänestyksen avulla ja kärkisijan haltija nimettiin Vuoden nuoreksi sarjakuvantekijäksi.

Voittaja on Salla Vasenius (s. 1985) kevythenkisellä tarinakokoelmallaan "Aliaskuvia". Sarjakuvat perustuvat Alias-sanaselityspelin korttien aiheisiin. Onnittelemme Sallaa, palkintona on oma kirja, näyttely sekä rahapalkinto.

Toiseksi ja kolmanneksi tulivat Johanna Ruotsalainen ja Susanna Ruotsalainen.

Kaikki kolme voittajatyötä esitellään näyttelyn muodossa Galleria Sarjakuvakeskuksessa Helsingin Arabianrannassa. Sarjakuvakeskus tekee yhteistyötä Books on Demandin kanssa voittajakolmikon julkaisemiseksi kirjamuodossa.