puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-tunnustuspalkinto elämäntyöstä jaetaan 16.1.2018 klo 12 Kansalliskirjastossa. Tieto voittajasta löytyyy silloin myös tältä paikalta.

Lue aiemmista palkinnoista.

Näyttely voittaja töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Sarjakuvavuoden ykköstapahtuma lähestyy

HELSINGIN 26. SARJAKUVAFESTIVAALEILLA juhlitaan satavuotiasta suomalaista sarjakuvaa. Kolmipäiväinen sarjakuvatapahtuma järjestetään Lasipalatsin aukiolla ja lähiympäristön tapahtumapaikoilla 16.-18.9.2011.

festlogo2011

http://sarjakuvafestivaalit.fi/

Kaksi erityisteemaa nousee festivaalien keskiöön syyskuussa: brittiläinen sarjakuva ja suomalaisen sarjakuvan sata vuotta.

Brittiläinen sarjakuva tunnetaan uraauurtavista underground-piirtäjistä 70-luvulta sekä englanninkielistä mainstream-sarjakuvaa 80-luvulta eteenpäin elävöittäneistä tekijöistä. 2010-luvulla uusi, omaehtoinen brittiläisen sarjakuvan aalto on astumassa esiin. Ohjelmiston taiteellisesta tuotannosta vastaa lontoolainen sarjakuvatoimittaja ja tietokirjailija Paul Gravett (kirjoittanut mm. teoksen Sarjakuvaromaani ja miten se voi muuttaa elämäsi, Otava 2007). Gravett nähtiin viime vuoden vieraana Helsingissä.

Tänä vuonna juhlitaan myös suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlavuotta. Ensimmäinen suomalainen sarjakuvakirja, Ilmari Vainion Professori Itikaisen tutkimusretki (WSOY), julkaistiin vuonna 1911.

Festivaalitaiteilijana toimii pitkän linjan sarjakuvataiteilija Timo "Timppa" Mäkelä.