puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-tunnustuspalkinto elämäntyöstä jaetaan 16.1.2018 klo 12 Kansalliskirjastossa. Tieto voittajasta löytyyy silloin myös tältä paikalta.

Lue aiemmista palkinnoista.

Näyttely voittaja töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Ville Tietäväisen Näkymättömät kädet sai vuoden 2012 Sarjakuva-Finlandian

Tietäväinen-500Vuoden 2012 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon sai Ville Tietäväisen sarjakuva-albumi Näkymättömät kädet. Sarjakuva-Finlandia myönnetään vuosittain kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuvateoksesta. Palkintosumma on 5 000 euron suuruinen.

Tampere Kuplii ry:n perustama Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto jaettiin Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä 4.5.2012, ja palkinnon saajan valitsi kymmenen finalistin joukosta näyttelijä Armi Toivanen. Toivasen perustelut valinnalleen (kursivoidut kohdat sitaatteja teoksesta):

"Supermies...
suuremmassa kädessä...
ei tarvitse pelätä!"

Tämä ohittamattoman tärkeä teos kouraisee ja koskettaa syvältä, jättäen lukijaansa pysyvän jäljen, kuten hyvä taide onnistuessaan tekee. Kerronta on tarkkaa ja sen rytmi täydellinen. Tämä tarina on todellinen ja sen ihmiskohtalot aitoja, mutta Tietäväinen ei asetu aiheensa yläpuolelle.

"Haluamme ihmisten maksavan ihastuksesta, eikä säälistä."