puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-tunnustuspalkinto elämäntyöstä jaetaan 16.1.2018 klo 12 Kansalliskirjastossa. Tieto voittajasta löytyyy silloin myös tältä paikalta.

Lue aiemmista palkinnoista.

Näyttely voittaja töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Sarjakuvalle oma momentti valtion kulttuurituesta

Sarjakuva sai valtion vuoden 2013 taloushallintoesityksessä oman budjettimomenttinsa tukea saavana taiteen alana. Veikkausvaroista jaetusta, niin alan järjestöille kuin taiteilijoille eri tukikanavia pitkin ohjautuvasta tuesta päättää Opetusministeriö.

Aiemmin järjestöt ja taiteilijat ovat saaneet tukea osana muotoilutoimikuntaa. Nyt raha on irroitettu omaksi korvamerkityksi kokonaisuudekseen. Oma momentti on merkittävä ja aktiivisesti tavoiteltu virstanpylväs alan jatkuvuuden ja toimintamahdollisuuksien edistämisessä.

Muutos sinänsä ei toistaiseksi tarkoita lisäyksiä yleisiin tukisummiin. Tarkemmat muutokset jäävät vielä nähtäväksi.

Suomen sarjakuvaseuran lausunto aiheesta täällä.