puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-tunnustuspalkinto elämäntyöstä jaetaan 16.1.2018 klo 12 Kansalliskirjastossa. Tieto voittajasta löytyyy silloin myös tältä paikalta.

Lue aiemmista palkinnoista.

Näyttely voittaja töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Suomi-palkinto Matti Hagelbergille

Matti HagelbergOpetus- ja kulttuuriministeriön myöntämissä Suomi-palkinnoissa 2012 on huomioitu sarjakuva-ala ja sen pitkän linjan vaikuttaja Matti Hagelberg. 26 000 euron suuruinen tunnustuspalkinto myönnetään veikkausvoittovaroista eri alojen taiteilijoille.

Palkintoperusteissa mainitaan seuraavaa: "Hän on ainoa tunnettu suomalainen raapekartonkitekniikan käyttäjä, jonka kuvissa ja tarinoissa risteilevät mytologiset, populaarikulttuuriset ja fantasia-ainekset, huumori sekä omaelämäkerralliset vivahteet. Hagelbergia on sanottu hitaasti työskenteleväksi täydellisyyden tavoittelijaksi."

Asiasta uutisoi Opetus- ja kulttuuriministeriö