puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt 16.1. myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947). Samalla myönnettiin kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä, Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle

Lue lisää Puupäähattu-palkinnosta.

Lue lisää sarjakuvaneuvoksista.

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Brussels in Shorts -kilpailu

Brussels in Shorts on uusi kansainvälinen sarjakuvanovellikilpailu, jossa etsitään modernia Brysseliä kuvaavia sarjakuvia. Kilpailun järjestää brysseliläinen kirjakauppa ja kirjallisuustalo Passa Porta. Toista kertaa järjestettävä kilpailu on tarkoitettu sarjakuvataiteilijoille ja -käsikirjoittajille, jotka ovat jo julkaisseet töitään. Kilpailun osallistujista kymmenen parasta pääsevät työstämään Bryssel -aiheisia sarjakuvanovellejaan, ja heille tarjotaan rahoitus työskentelyä varten sekä majoitus Brysselin keskustassa. Uitgeverij Oogachtend julkaisee tarinat hollanninkielisenä albumina.

Kilpailun tehtävänantona on 12-sivuinen sarjakuvanovelli, joka kertoo modernista Brysselistä. Tarinassa on oltava lisäksi vähintään yksi hahmo, joka vierailee olemassa olevassa brysseliläisessä hotellissa.

Kilpailun viimeinen osallistumispäivä on 20.11.2013. Lisätietoa kilpailun säännöistä on saatavilla osoitteesta http://passaporta.be/en/passa-porta-lab/brussels-in-shorts.

Brussels in Shorts sai alkunsa vuonna 2011, kun Passa Porta julisti ensimmäisen sarjakuvanovellikilpailunsa. Kymmenen valitun taiteilijan tarinat julkaistiin helmikuussa 2013 Bruss. Brussels in Shorts -albumissa. Tekijät olivat myös vieraina vuoden 2013 Passa Porta -festivaalilla, ja kilpailun originaaleista koottiin näyttely.