puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-tunnustuspalkinto elämäntyöstä jaetaan 16.1.2018 klo 12 Kansalliskirjastossa. Tieto voittajasta löytyyy silloin myös tältä paikalta.

Lue aiemmista palkinnoista.

Näyttely voittaja töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Pro Finlandia Veikko "Joonas" Savolaiselle

Pro Finlandia –mitali myönnettiin 3.12.2014 kymmenelle taiteilijalle, mukaanlukien sarjakuvataiteilija Veikko "Joonas" SavolainenPalkinto jaettiin ensimmäistä kertaa sarjakuvataiteilijalle sarjakuvan tekemiseen liittyvistä ansioista.

Kyseessä on suomalaisille taiteilijoille vuodesta 1945 lähtien myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkki. Savolainen on tunnettu mm. Joonas, Unto Uneksija ja Hirnu-sarjoistaan ja hänen töistään löytyy digitoitu arkisto sarjakuvaseuran kuvagalleriasta. Savolaisen haastattelu tehtiin Sarjainfon numeroon 4/2010 ja se on myös luettavissa verkossa.

joonas veikko savolainen sarjakuva

Kuva: Jaakko Seppänen