puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-tunnustuspalkinto elämäntyöstä jaetaan 16.1.2018 klo 12 Kansalliskirjastossa. Tieto voittajasta löytyyy silloin myös tältä paikalta.

Lue aiemmista palkinnoista.

Näyttely voittaja töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjainfon uutiset

Puolueet tukemaan Minä olen Charlie -näyttelyn esittämistä

Kopio Suomen sarjakuvaseuran ”Minä olen Charlie” -näyttelystä on esillä Helsingin Vasemmistoliiton vaalitilassa Kalliossa 10.-18.3. Näyttely on hieman supistettu toisintoversio aiemmin nähdystä näyttelystä ja käsittää yksinomaan piirroksia suomalaisilta piirtäjiltä.

"Näyttelyn esillepanoon liittyvien ongelmien meille on tärkeintä, että mahdollisimman moni saa mahdollisuuden nähdä itse näyttelyn ja siinä mukana olevat työt. Siksi otamme näyttelystä useampia kopioita. Näin päästään kenties puhumaan sisällöstä, sananvapaudesta ja jättämään tämä vaihe taakse.", toteaa Suomen sarjakuvaseuran toiminnanjohtaja Kalle Hakkola.

Näyttely on 18.3. asti esillä myös Kallion kirjastossa. Ennen Kallion kirjaston tiloja näyttely suljettiin kolmesti sen järjestämiseen liittyviin turvallisuussyihin vedoten. Näyttely on tehty protestina sarjakuvalehti Charlie Hebdoa vastaan kohdistuneelle terrori-iskulle.

”Ei ole hyväksyttävää, että alistumme väkivallalle ja annamme sen määrittää mitä uskalletaan sanoa. Eri asia on sitten mitä on oikein tai hyväksyttävää.

Halusimme tarjoamalla tilat osoittaa, että myös puolueet kantavat vastuun sananvapauden edistämisestä.”, kaupunginvaltuutettu Dan Koivulaakso sanoo.

”Samalla haastamme muut puolueet pistämään esille näyttelyn omissa tiloissaan.”

Minä olen Charlie -näyttelyssä on piirroksia suomalaisilta sarjakuva- ja pilapiirtäjiltä, joita ovat JP Ahonen, Pertti Jarla, Petri Koikkalainen, Timo Kokkila, Heikki Paakkanen, Milla Paloniemi, Jope Pitkänen, Ville Ranta, Joonas Rinta-Kanto ja Aino Sutinen.

TimoKokkilacharlie

Kuva: Timo Kokkila

Vasemmistoliiton vaalitoimisto sijaitsee osoitteessa Hämeentie 26, 00530 Helsinki ja se on auki arkisin klo 14–20 ja lauantaisin 12–18.

Lisätietoa näyttelystä Sarjakuvakeskuksen sivulla.