Helsingin Sarjakuvafestivaalit

Helsingin sarjakuvafestivaalit on Suomen ja Pohjois-Euroopan suurin sarjakuvatapahtuma, jota Suomen sarjakuvaseura ry on järjestänyt jo vuodesta 1979. Viime vuosina kävijöitä on ollut vuosittain yli 20000.

Festivaaleilla nähdään monipuolista ohjelmaa, kuten tekijähaastatteluja, paneeleja, gallerianäyttelyjä, työpajoja, signeerauksia, performansseja, musiikkia, katuruokaa ja klubeja. Päätapahtumapaikka keskittyy kirjamyyntiin ja ohjelmanumeroihin, omakustannemaailma esittäytyy Zinefestissä ja näyttelyitä ja muita tapahtumia on ympäri kaupungin. Festivaaleilla järjestetään myös vuosittaisia kilpailuja, kuten Kylli-täti-kilpailu ja Taivaallisin sarjakuvablogi-palkinto.

Festivaalien graafisesta ilmeestä vastaa vuosittainen festivaalitaiteilija. Tapahtuma järjestetään suurelta osin vapaaehtoisvoimin.

Helsingin 32. sarjakuvafestivaalit pidetään 1.–2.9.2018 Suvilahden Kattilahallissa. Erikoisteemoina Italia, strippisarjakuva ja metallimusiikki.

festarit

Festivaalitaiteilija 2018: JP Ahonen

Linkkejä:

www.sarjakuvafestivaalit.fi

www.facebook.com/helsinkicomicsfestival
www.instagram.com/helsinginsarjakuvafestivaalit
twitter.com/sarjisfestarit

Valokuvia vuoden 2017 festivaaleilta Google+:ssa.

sarjakuvafestivaalit-kari-sihvonen-katutaide

Kuva: Henry Söderlund

Valokuvia vuoden 2016 festivaaleilta Google+:ssa.

festarit-piskor2016

Valokuvia vuoden 2015 festivaaleilta Google+:ssa, Instagramissa ja kuvahaastegalleriassa.

yleiskuva-jussi-pakkanen

Valokuvia vuoden 2014 festivaaleilta Google+-albumissa.

fest-kirjoja-sade-puusa

Valokuvia vuoden 2013 festivaaleilta Google+-albumissa.

helsingin sarjakuvafestivaalit

Valokuvia vuoden 2012 festivaaleilta Picasa-albumissa.

helsingin sarjakuvafestivaalit dubrovnik

Valokuvia vuoden 2011 festivaaleilta Picasa-albumissa.

helsingin sarjakuvafestivaalit

Valokuvia vuoden 2010 festivaaleilta Picasa-albumissa.

helsingin sarjakuvafestivaalit 2010