Sarjakuvakeskus

Sarjakuvakeskus on keväällä 2008 Helsinkiin perustettu, Suomen sarjakuvaseuran ylläpitämä sarjakuva-alan monitoimikeskus. Keskus muutti Kalliosta Arabianrantaan vuonna 2010 ja toimi siellä vuoden 2016 loppuun, ylläpitäen opetus- ja galleriatoimintaa sekä kauppaa, kahviota ja toimistoa.

Vuonna 2017 Sarjakuvakeskus muutti kahteen uuten paikkaan:

KALLIO, PORTHANINKATU 9, 00530 HELSINKI

• Galleria, Suomen sarjakuvaseuran toimisto ja Turun Sarjakuvakauppa
  • Avoinna ma-pe 11–18, la 11–16

KIRJAVERSTAS, TYÖPAJANKATU 2 R4, 00580 HELSINKI

• Monen toimijan yhteinen kirjakauppa ja tapahtumakeidas Teurastamolla Kalasataman alueella
  • Sarjakuvakeskus, Kuvittajat ry, Toukka Lastenkirjakioski ja Nide Kirjakauppa
  • Sarjakuvakeskuksen kauppa ja kursseja
  • Avoinna ti–pe klo 12–17 ja la 12–16

porthaninkatu-ulkoa-web-sarjakuvakeskusOI000032

Keskuksella järjestetään muun muassa alan kursseja aikuisille ja lapsille. Sarjakuvaopetusta on aloittelijoista ammattilaistasolle asti. Lasten kursseja pidetään eri sarjakuvapisteissä ympäri Helsingin, Espoon ja Vantaan. Sarjakuvan tekemistä opitaan eri lähtökohdista, inspiraatiosta käsikirjoituksen ja toteutuksen kautta julkaisukanaviin. Pidempien kurssien rinnalla on lyhyempiä kokonaisuuksia ja ilmaisia työpajoja. Kursseja voi myös tilata muualle ja Sarjakuvakeskuksella on hyvä suomalaisten sarjakuvaopettajien kontaktiverkosto.

Galleriasta voi vuokrata tilaa sarjakuva- ja kuvitusaiheisille näyttelyille

Sarjakuvakeskus on itsenäinen kulttuurikeskus. Monimuotoiset projektit sekä keskuksella työskentelevän henkilökunnan asiantuntemus ja suhteet mahdollistavat myös paljon kansainvälistä toimintaa. Yhteistyö Helsingin sarjakuvafestivaalien ja muiden koti- ja ulkomaisten sarjakuva-alan tapahtumien kanssa on toiminnan tärkeä osa.Toiminnassa ollaan aina avoimia uusille ideoille!

Sivuilla ajankohtaisia tapahtumia – www.sarjakuvakeskus.fi

Tilaa Sarjakuvakeskuksen uutiskirje täältä.

lohikaarme3 web600