puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt 16.1. myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947). Samalla myönnettiin kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä, Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle

Lue lisää Puupäähattu-palkinnosta.

Lue lisää sarjakuvaneuvoksista.

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Sarjakuvaneuvokset

Sarjakuvaneuvos Jukka Heiskanen

Jukka Heiskanen aloitti aktiivisesti sarjakuvien parissa toimimisen julkaisemalla Jussi Karjalaisen kanssa 1980-luvun taitteessa NoNiin-omakustannetta. Sittemmin Heiskanen on toiminut aktiivisesti niin sarjakuvatoimittajana kuin -kääntäjänäkin.

Heiskanen toimi Suomen Sarjakuvaseuran Sarjainfo-lehden päätoimittajana vuosina 1993-1996. Huolella mietityt ja monipuoliset teemanumerot (mm. sarjakuva ja kirjallisuus, sarjakuva ja uskonto sekä Aku Ankka) paitsi herättivät keskustelua myös rakensivat ja kehittivät osaltaan maamme sarjakuvatietoisuutta. Sarjakuvan "täyttäessä 100 vuotta" vuonna 1996 Heiskanen julkaisi Sarjainfossa joukon klassisia sarjakuvaesseitä.

Lisäksi ammatikseen Aku Ankka-lehden toimituspäällikkönä työskentelevä Heiskanen on suomentanut satakunta sarjakuva-albumia vuodesta 1985 alkaen. Niistä yksi keskeisimpiä on Scott McCloudin sarjakuvan muotoon tehty tietokirja Sarjakuva - näkymätön taide (Good Fellows, 1994).