puupaahattu-web-miniPuupäähattu 2018

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt 16.1. myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947). Samalla myönnettiin kaksi sarjakuvaneuvoksen arvonimeä, Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle

Lue lisää Puupäähattu-palkinnosta.

Lue lisää sarjakuvaneuvoksista.

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018.

Suomen sarjakuvamuseo

Suomen sarjakuvaseura, Sarjakuvantekijät ja joukko sarjakuva-alan yhteisöjä perusti vuonna 2009 Sarjakuvan tiedotuskeskuksen yhdistämään sarjakuva-alan toimijoita ja suomalaisen sarjakuvan tuntemusta. Tiedotuskeskuksen pyrkimyksenä on edistää suomalaista sarjakuvaa ja lisätä tietoa siitä niin ulkomailla kuin kotimaassa.

Sarjakuvan tiedotuskeskuksen ensimmäinen suurhanke oli suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlavuosi 2011. Juhlavuoden raporttiin voi tutustua tästä.

Lisätietoja Sarjakuvan tiedotuskeskuksesta:

Juhani Tolvanen
hallituksen puheenjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 040 5829807

Sarjakuva-arkisto-hanke ja sarjakuvamuseo

Vuonna 2011 aloitetun hankkeen tavoitteena on järjestää kotimaiseen sarjakuvaan liittyvän alkuperäismateriaalin – piirrosoriginaalien, luonnosten, käsikirjoitusten jne. – arkistointi ja varmistaa tämän kansallisesti merkittävän aineiston säilyminen tutkijoiden ja jälkipolvien aktiivista käyttöä varten. Projektissa myös kartoitetaan kuvitus- ja käyttökuvan koontia maassa ja pyritään edistämään sen koordinoitua tallentamista.

www.sarjakuvamuseo.fi

Laura Kokko
hankekoordinaattori
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kari Juhola
arkistovastaava
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 050 503 4422