Suomen sarjakuvamuseo

Suomen sarjakuvaseura, Sarjakuvantekijät ja joukko sarjakuva-alan yhteisöjä perusti vuonna 2009 Sarjakuvan tiedotuskeskuksen yhdistämään sarjakuva-alan toimijoita ja suomalaisen sarjakuvan tuntemusta. Tiedotuskeskuksen pyrkimyksenä on edistää suomalaista sarjakuvaa ja lisätä tietoa siitä niin ulkomailla kuin kotimaassa.

Sarjakuvan tiedotuskeskuksen ensimmäinen suurhanke oli suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlavuosi 2011. Juhlavuoden raporttiin voi tutustua tästä.

Lisätietoja Sarjakuvan tiedotuskeskuksesta:

Juhani Tolvanen
hallituksen puheenjohtaja
puh. 040 5829807

Sarjakuva-arkisto-hanke ja sarjakuvamuseo

Vuonna 2011 aloitetun hankkeen tavoitteena on järjestää kotimaiseen sarjakuvaan liittyvän alkuperäismateriaalin – piirrosoriginaalien, luonnosten, käsikirjoitusten jne. – arkistointi ja varmistaa tämän kansallisesti merkittävän aineiston säilyminen tutkijoiden ja jälkipolvien aktiivista käyttöä varten. Projektissa myös kartoitetaan kuvitus- ja käyttökuvan koontia maassa ja pyritään edistämään sen koordinoitua tallentamista.

www.sarjakuvamuseo.fi

Laura Kokko