Etusivu > Sarjakuvamuseo

Sarjakuvamuseo

SARJAKUVAMUSEOHANKE

Sarjakuvamuseohanke on kansallinen hanke joka käynnistyi vuonna 2011, suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlavuotena. Sarjakuvamuseohankkeen taustajärjestönä toimii Sarjakuvan tiedotuskeskus ry jonka jäsenjärjestöjä ovat Suomen suurimmat sarjakuva-alan yhdistykset Suomen sarjakuvaseura ry ja Sarjakuvantekijät ry.

Sarjakuvamuseohankkeen tehtävä on kerätä ja luetteloida suomalaisen sarjakuvan originaali- ja työaineistot, mahdollistaa tutkimus- ja näyttelykäyttö sekä turvata säilyminen. Hankkeen missio on edistää sarjakuvataiteen ymmärrystä ja arvostusta sekä lisätä keskustelua ja tutkimusta tämän maailman suosituimman taiteenlajin kulttuurisista, taiteellisista ja historiallisista vaikutuksista. Suomen sarjakuvaseuran kirjastokokoelman kehitystyö liittyy myös Sarjakuvamuseohankkeeseen ja tulevaisuudessa kokoelmatoiminnat tulevat lähentymään entisestään.

Sarjakuvamuseohankkeesta vastaa hankekoordinaattori Laura Kokko:
laura.kokko@sarjakuvamuseo.fi

Suomen sarjakuvamuseo