Sarjakuvaneuvos Keijo Ahlqvist

kuva_0006.jpg

Suomalaisilla sarjakuvantekijöillä on usein paha tapa vähätellä itseään ja töitään, vaieta seurakunnassa kun pitäisi tosissaan veisata sarjakuvan ilosanomaa. Onneksi vakan alta nousee muutamia poikkeuksia. Yksi heistä on Keijo Ahlqvist, joka  on 1980-luvulta lähtien opettanut sarjakuvaa eri oppilaitoksissa, viime vuosina Limingan taidekoulussa.

Vuonna 1955 syntynyt, Turun Yliopistossa ja Sirola-opistossa opiskellut Ahlqvist saapui suorittamaan siviilipalvelustaan Kemin· kulttuuritoimistoon vuonna 1984. Tästä käynnistyi tinkimättömän sarjakuvainraastajan ja -piirtäjän ura, joka on tuottanut mm. ainutlaatuisia, sarjakuvamuotoisia kunnalliskertomuksia Kemin kaupungille, kuin myös ensimmäisen suomalaisista sarjakuvanteko-oppaista, teoksen Piirrä sarjakuvaa 1988, jonka Ahlqvist toteutti Ari Kutilan kanssa.Muutoinkin Ahlqvist on ollut eturintamassa monilla sarjakuvan uusilla alueilla, kuten esimerkiksi kehittämässä sarjakuvablogeja sekä sarjakuvawikiä, internet-tietopankkia kaikille kuvan ja sanan liitosta kiinnostuneille.

 Keijo Ahlqvist tunnetaan tinkimättömästi mielipiteistään kiinni pitävänä keskustelijana, mutta ennen muuta sarjakuvan opettajana,  rohkaisijana, umpihanki keijjo.jpegen avaajana ja uusien polkujen tallojana. Persoonallisella tyylillään Ahlqvist on tullut opettaneeksi lukuisia nykyisistä sarjakuvantekijöistämme, ja hänen työnsä vaikutus tulee näkymään kotimaisessa sarjakuvassa vielä pitkään.