Le Dernier Cri - Art Qaida!

ldc_web_headline.gif

Näyttely 5.-30. toukokuuta Galleria Sarjakuvakeskuksessa (3. linja 17, Helsinki)
Galleria on avoinna tiistaista lauantaihin klo. 11-19

Näyttely ei sovellu lapsille.

Näyttelyn kaikki työt ovat myynnissä, kehystetyt 65 EUR ja kehystämättömät 50 EUR.

Le Dernier Cri on ranskalainen Art Brut -henkinen taiteilijakollektiivi ja sarjakuvakustantamo, jonka tuotanto keskittyy käsityönä tehtyihin seripainettuihin taidekirjoihin. Kollektiivin hengästyttävällä tahdilla kasvava tuotanto on uudistanut kotimaassaan koko taiteilijakirjan käsitteen. Viisitoistavuotisen olemassaolon aikana Le Dernier Cristä on tullut eläväinen kansainvälinen yhteisö, joka julkaisee aktiivisesti paitsi ranskalaisia tekijöitä myös samanhenkisiä taiteilijoita useista muista maista, mukaan lukien suomalaisia tekijöitä kuten Matti Hagelberg, Elina Merenmies ja Reijo Kärkkäinen. Kollektiivin perustajia ovat  Marseillessa Le Dernier Crin studiota pitävä taiteilijapariskunta Caroline Sury ja Christophe Bonnet, taiteilijanimeltään Pakito Bolino.

Le Dernier Cri on maailmanlaajuisesti poikkeuksellinen taiteilijayhteisö. Se on työssään ja sisällössään tinkimätön, yksilöllinen, laadussaan suvereeni ja toimintamalleiltaan riippumaton. Yhteisö kannustaa tekijöitä omaehtoiseen toimintaan, joka on poikinut vastaavia taiteilijakollektiiveja eri puolille maailmaa. Kyse on terveestä verkostoitumisesta ja yhdessätekemisen ilosta, jossa erilaiset kulttuurit kohtaavat. Le Dernier Crin vierailu on tärkeä ja oivallinen tilaisuus suomalaiselle yleisölle ja tekijöille tavata yksi tämän ajan mielenkiintoisimmista ilmiöistä ranskalaisessa sarjakuvassa ja kuvataiteessa.

Galleria Sarjakuvakeskuksessa pidettävä näyttely on Le Dernier Cri:n retrospektiivi. Esillä on serioriginaaleja, taidekirjoja sekä animaatioita lukuisilta kollektiivin jäseniltä. Näyttelyn vieraiksi saapuvat ranskalaiset taiteilijat Christophe Bonnet ja Samuel Guillet.

Näyttelyn oheen Sarjakuvakeskus järjestää viikon mittaisen taiteilijakirjatyöpajan, jonka vetäjinä Bolino ja Guillet toimivat. Työpaja toteutetaan yhteistyössä Kuti-ilmaisjakelulehden ja Kutikuti-kollektiivin kanssa.

Le Dernier Crin Suomen vierailua juhlistetaan Galleria Sarjakuvakeskuksessa näyttelyn puolivälissä perjantaina 22.5. klo 17-19, jolloin Bolino ja Guillet ovat yleisön tavattavissa.

Tiistaina 19.5. klo. 21 alkaen Le Dernier Cri on läsnä Ravintola Lepakkomiehessä Kutiklubilla, jossa nähdään suomen ensi-ilta kollektiivin elokuvalle Religions Sauvages. Esitykseen toteutetaan live-soundtrack Pakito Bolinon (koneet), Jaakko Tolvin (rummut) ja Jukka Räisäsen (basso) toimesta.

ldc_web_moolinex6

ldc_web_moolinex7

ldc_web_evil_moisture

Le Dernier Cri:n kotisivut:

http://www.lederniercri.org

Le Dernier Cri:n näyttelyn järjestävät Sarjakuvakeskus sekä sarjakuvakollektiivi Kutikuti ry Ranskan kulttuurikeskuksen ystävällisellä tuella.

Lisätietoja:

Tommi Musturi
Puh. 050-372 7788
E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kalle Hakkola
Puh. 050-3447615
E-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.sarjakuvakeskus.fi
www.kutikuti.com