Suomalaisen ja ruotsalaisen sarjakuvan seminaari

Nimi: Suomalaisen ja ruotsalaisen sarjakuvan seminaari

Aikataulu: 18.–19.11.2011

Marraskuussa 2011 pidettiin kaksipäiväinen seminaari suomalaisille ja ruotsalaisille sarjakuva-alan ammattilaisille Helsingin Hanasaaressa. Seminaarin päätavoite oli keskustella suomalaisen ja ruotsalaisen sarjakuvan viennistä, tulevista yhteisprojekteista ja viennin mahdollisuuksista. Seminaarissa kuultiin myös luentoja suomalaisen ja ruotsalaisen sarjakuvan historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuudesta. Seminaarista pyritään tekemään jokavuotinen. 

Seminaariin liittyen Suomen sarjakuvaseura esitteli Helsingin kirjamessuilla 29.–30.11.2011 uutta ruotsalaista sarjakuvaa sekä sarjakuvaseuran kokoelmien ruotsalaista osuutta.  Esillä oli ruotsalaisten kustantajien uutuuskirjoja sekä ruotsalaista sarjakuvaa Suomen sarjakuvaseuran kokoelmista. Lisäksi seuran osastolla oli esillä pohjoismaalaista sarjakuvaa Kolor Klimax -näyttelyn kautta.

Yhteyshenkilö:

Rahoittajat ja yhteistyökumppanit: Svenska kulturfonden, Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus. Yhteistyössä mukana myös Seriefrämjandet, Sarjakuvan tiedotuskeskus ry ja Uudenmaan taidetoimikunta.