Vuoden 2007 taivaallisin pienlehti on valittu

Helsingin Sarjakuvafestivaalin Taivaallisin pienlehti -kisaan osallistui tänä vuonna 22 työtä, kolmasosa vähemmän kuin viime vuonna. Työt olivat jälleen kerran vaihtelevia sekä muodoltaan että sisällöltään. Kisan taso oli laadullisesti tasainen, ehkä hieman yllätyksetönkin.

Töiden lähestymistavat olivat kirjavia; jokseenkin kaikki sarjakuvan genret olivat edustettuina aina klassisesta kauhusarjasta taivaanrantoja maalailevaan taidesarjakuvaan asti. Ainoastaan perinteisen viihdesarjakuvan edustus oli vähäistä, ja kisaan lähetetyt työt olivatkin melko vakavahenkisiä.

Työt olivat ulkoasultaan laadukkaita, vanhan koulukunnan mustavalkokopio-lehtisiä ei juuri näkynyt.

Palkitut kolme työtä erottuivat joukosta suhteellisen helposti ja tuomaristo oli päätöksissään yksimielinen.

1. Palkinto
Aino Louhi & Kaija Papu: Show me some sisu

Genressään piristävä, välttää pahimmat päiväkirjasarjakuvien kliseet. Tekijöiden yhteistyö toimii, vaikka tyylillisesti välillä ollaan hyvinkin kirjavia. Rehellinen, itseironinen, välitön, itsevarma ja rento työ.

2. Palkinto
Olli Hietala: Pieni unia

Lupaavan nuoren tekijän lehti on välitön. Genre on monesti käytetty, mutta tekijä osaa tiivistää olennaisen. Absurdi huumori viehätti.

3. Palkinto
Pasi Pikkarainen: Isin entinen päivä

Työn rento surrealismi viehätti, laji on vaikea mutta tekijä pitää paketin koossa sortumatta liikaan taideellisuuteen. Hauska ja sympaattinen sarjakuva.

Tuomaristo: Jussi Salakka, Otto Sinisalo ja Timo Siivonen