Sarjainfolle kulttuurilehtien laatupalkinto

sarjainfoKulttuurilehtien laatupalkinnot jaettiin torstaina Hiidenkivelle, Ikarokselle, Photo Raw’lle sekä Sarjainfolle. 10?000 euron suuruiset laatupalkinnot jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Opetusministeriö myöntää laatupalkinnot kuultuaan kulttuurilehtilautakuntaa.

–?Suomessa kulttuurilehdet ovat yleisesti ottaen erittäin laadukkaita. Kulttuurilehden toimittaminen pienessä maassa ei ole helppoa. Tilaajakuntaa on pienellä kielialueella vaikea kasvattaa kannattavaksi. Erityisen hankalassa asemassa ovat vähemmistökulttuureja edustavat lehdet. Monikulttuurisuus on rikkautta, mutta valitettavasti ei kuitenkaan vielä kulttuurilehtien julkaisijoille, valtiosihteeri Marcus Rantala sanoi.

Perustelut Sarjainfon palkitsemisesta

Vuodesta 1972 ilmestyneen Sarjainfon merkitys pitkään syrjityn sarjakuvan vakiinnuttamisessa osaksi taiteen ja kulttuurin kenttää on arvaamattoman suuri. Suomen sarjakuvaseuran julkaisema lehti on vähistä resursseistaan huolimatta ilmestynyt sinnikkäästi, etsinyt ketterästi sarjakuvaan uusia näkökulmia ja liittänyt sen laajasti muuhun taiteeseen. Lähinnä talkootyönä tehtävä lehti on säilyttänyt vuosikymmeniä kiinnostavuutensa muuallakin kuin oman taiteenalan tuntijoiden joukossa.