Toimintakertomus 2009

Vuosi 2009 oli monella tavalla onnistunut vuosi Suomen sarjakuvaseuralle. Seuran toiminta näkyi mediassa laajemmin kuin koskaan, ja toiminta sai useita palkintoja. Sarjainfo palkittiin OPM:n myöntämällä Kulttuurilehtien laatupalkinnolla ja sarjakuvablogit.com -palvelu sai Kemin sarjakuvapäivien myöntämän Lehti-Lempi- palkinnon.Sarjakuvakeskus sai Helsingin Sanomien Nyt-liitteen ja Radio Helsingin myöntämän Unelmien Helsinki -palkinnon sekä Ylioppilaslehden Kultainen Penaali- palkinnon vuoden kulttuuriteosta. Vuosi oli myös erittäin kansainvälinen ja sisälsi useita moniulotteisia projekteja. Suurimpina niistä Le Dernier Cri, Orang ja Nordicomics -taiteilijoiden näyttelyt, työpajat ja vierailut.

Vuosi tarjosi hyvän pohjan tuleville suunnitelmille sarjakuvan tiedotuskeskuksesta ja kotimaisen sarjakuvan juhlavuodesta. Sarjakuvakeskuksen toiminta vakiintui ja monimuotoistui. Pieniä projekteja kertyi vuoden aikana enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Suurimpana syynä tähän on Sarjakuvakeskus, jonka ympärille kaikki linkittyy. Keskuksen myötä myös aktiivisten vapaaehtoisten määrä on kasvanut aivan uusiin lukemiin. Näiden vapaaehtoisten avulla tässä toimintakertomuksessa esitetyt asiat ovat voineet tapahtua. Kiitos kaikille mukanaolleille.

Terveisin,

Kalle Hakkola        Solja Järvenpää
toiminnanjohtaja    hallituksen puheenjohtaja

TOIMINTAKERTOMUS PDF-MUODOSSA

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=100223131331-2fe7a7774e6c475d85fcf7cdf8baac2c docname=toimintakertomus_09 username=sarjakuvakeskus loadinginfotext=Toimintakertomus%202009 width=900 height=800 unit=px]