Otto Sinisalo sarjakuvaseuran puheenjohtajaksi

otto220

Seuran syyskokouksessa 27.11. valittiin hallitus uudelle kaudelle ja puheenjohtajaksi pitkäaikainen aktiivi ja Helsingin sarjakuvafestivaaleja tuottanut Otto Sinisalo. Hän kertoo edessä olevasta urakasta:

"Viimeisen muutaman vuoden aikana Suomen sarjakuvaseura ry:n toiminta on laajentunut ja ammattimaistunut merkittävästi. Laajempi ja pitkäjänteisempi toiminta asettaa myös järjestön hallitukselle uusia haasteita. Puheenjohtajana pyrin entistäkin suurempaan läpinäkyvyyteen Sarjakuvaseuran toiminassa ja nykyistäkin läheisempään yhteistyöhön sarjakuva-alan toimijoiden kanssa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Vuosi 2011 on suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlavuosi ja siten muutenkin oivallinen näytön paikka kotimaiselle sarjakuvakentälle. Alan toimijoiden ponnistelun ansiosta suomalainen sarjakuva on vakiinnuttanut asemansa elinvoimaisena ja kehittyvänä taiteen alana. Myös ulkomailla suomalainen sarjakuva nähdään omaäänisenä ja laadullisesti korkeatasoisena. Kotimaassa puolestaan populaarimman sarjakuvan myyntiluvut kertovat maasta, jossa sarjakuvaa osataan ja halutaan lukea.

Vuonna 2011 paitsi hiljennymme katsomaan satavuotista historiaamme ja tuomaan esiin suomalaisen sarjakuvan jo lähes unohtuneita mestareita, myös katsomme tulevaisuuteen esittelemällä uusia tekijöitä ja panostamalla sarjakuvan vientihankkeisiin.

Sarjakuvan matka roskakulttuuriksikin tuomitusta marginaalitaiteesta hyväksytyksi ja tuetuksi kulttuuriksi on ollut pitkä, eikä suinkaan vielä loppuun käyty. 40-vuotisen historiansa aikana Suomen sarjakuvaseura ry on ollut tämän kamppailun kärkijoukoissa. Sarjakuvan aseman kehittäminen ja vahvistaminen on edelleen Sarjakuvaseuran ydintehtävä, johon sen toiminnat tähtäävät - oli sitten kyse kursseista, näyttelyistä, julkaisuista, tiedottamisesta, tapahtumista, sarjakuvafestivaaleista tai taiteilijavierailuista.

On yhtä lailla kunnia kuin suuri vastuukin astua Sarjakuvaseuran puheenjohtajan tehtävään kehittämään ja ylläpitämään sarjakuvakulttuuria tukevia rakenteita. Lainatakseni erästäkin sarjakuvavaikuttajaa: Excelsior!"

Sinisalo on toiminut Sarjakuvaseuran hallituksessa vuodesta 2003 sekä Helsingin sarjakuvafestivaalien tuottajana vuosina 2006 - 2009. Ammatiltaan Sinisalo on ohjelmistosuunnittelija sekä vapaa toimittaja ja sarjakuvakriitikko.

Kuvitus: Mari Ahokoivu