Suomalainen sarjakuva esillä Leipzigin kirjamessuilla

FCA2012 kannet

Finnish Comics Annual 2012 julkaistaan tänään Leipzigissa. Kirjaa juhlistetaan iltatapahtumalla paikallisessa kulttuurikeskus Moritzbasteissa ja huomisesta eteenpäin koko viikonlopun ajan Leipzigin kirjamessuilla. Kirjamessuilla on lisäksi esillä Comics&Comments näyttely, jossa on esillä suomalaisia, unkarilaisia ja virolaisia sarjakuvantekijöitä. Suomesta näyttelyssä mukana ovat Mari Ahokoivu, Kaisa Leka, Tommi Musturi ja Ville Tietäväinen, joista Ahokoivu on myös paikan päällä. Messuvieraina ovat myös Ville Ranta, Petteri Tikkanen, Kalle Hakkola ja FCA:n toimittanut Reija Sann. Näyttelyn lisäksi messuohjelmassa on livepiirtämistä, keskusteluja ja työpajoja. Leipzigin messut toimivat sarjakuvan osalta lähtölaukauksena Frankfurt 2014 -projektille.

Finnish Comics Annual toimii näyteikkunana laadukkaaseen suomalaiseen sarjakuvaan ja sen avulla pyritään luomaan tekijöille uusia julkaisukanavia ulkomailla. Sarjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2011 Ville Hännisen toimittamana ja se sai erittäin hyvän kansainvälisen vastaanoton ja pääsi esille mediassa ja alan tapahtumissa. Kyseessä on kotimaan sarjakuvakentän yhteinen hanke suomalaisen sarjakuvan kansainvälisen tunnettuuden ja viennin edistämiseksi. Hanketta koordinoi Suomen sarjakuvaseura.

comicscomments

Comics&Comments näyttely on tehty yhteistyössä Leipzigin kirjamessujen ja Filin kanssa. Taiteilijat tekivät näyttelyyn 1 x 5 metrin kokoiset työt, joilla he kommentoivat rasismia ja eriarvoisuutta.

paradies ranta

Lisäksi sarjakuvakustantaja Reprodukt julkaisee messuilla Ville Rannan Paratiisisarjan saksaksi. Ranta esittelee Paradies-teosta torstaina osana pohjoismaista foorumia klo 13 ja perjantaina klo 14.30.