Helsingin sarjakuvafestivaaleilla 28 000 hengen ennätysyleisö

Sunnuntaina päättyneillä Helsingin sarjakuvafestivaaleilla vieraili ennätysmäärä yleisöä. Nyt 28:tta kertaa järjestettävät festivaalit keräsivät aurinkoisen viikonlopun aikana yhteensä noin 28 000 kävijää. Vuonna 2012 kävijöitä oli n. 20 000 ja vuonna 2011 n. 25 000.

Festivaalin pääteemoja olivat tänä vuonna Pohjois-Amerikka ja lasten sarjakuva. Päävieraita olivat Kamut-sarjakuvan luoja Patrick McDonnell, ranskalainen David B, itävaltalainen Ulli Lust ja Tex Willer -piirtäjä Fabio Civitelli. Lasipalatsin aukiolla sijainneen pääteltan lisäksi ohjelma levittäytyi kantakaupungissa mm. gallerioihin, kirjastoihin, Sanomataloon ja Annantaloon, jonka lapsille suunnatuissa työpajoissa vieraili satoja lapsia.

Vuonna 2014 festivaalit järjestetään 5-7. syyskuuta. Pääteema on sateenkaarisarjakuva, eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tekemä tai aihetta käsittelevä sarjakuva. Teemamaana on Saksa.

Reetta Laitinen ja Elina Ovaskainen voittivat pohjoismaisen sarjakuvakilpailun

Festivaaleilla julkistettiin myös Kemin sarjakuvapäivien perinnettä jatkavan pohjoismaisen sarjakuvakilpailun voittaja. Kilpailussa etsittiin uutta lasten sarjakuvaa, ja kansainvälinen tuomaristo kuvasi kilpailun tasoa korkeatasoiseksi ja kilpailutöitä monipuolisiksi. 2500 euron pääpalkinnon sai Reetta Laitisen ja Elina Ovaskaisen sarjakuva "Nallen seikkailut". Toiselle sijalle tuomaristo nosti liettualaisen Luka Van "Ruokakomeron salaisuudet" (1000 euroa) ja kolmanneksi ruotsalaisen Anna Ahlénin "Kiwa ja äiti joka katosi" (500 euroa).

Kilpailun parhaimmistoa on koottu Suomen sarjakuvaseuran julkaisemaan Jukkapalmun salaisuus -antologiaan. Kilpailutyöt ovat myös nähtävillä Vuosaaren kirjastossa syyskuun loppuun saakka.

Sarjakuvafestivaalien palautekysely löytyy täältä: sarjakuvafestivaalit.fi/palautekysely

sarjakuvafestivaalit.fi