Ville Rannalle Sarjakuva-Finlandia

kylla-eika-eiTampere Kuplii ry:n perustama Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto jaettiin Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä perjantaina 28.3.2014.

Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5.000 euron suuruinen.

Nelihenkinen valintalautakunta valitsi 71 ehdokkaan joukosta 10 finalistia. Valitsijadiktaattori Santtu-Matias Rouvali nosti finalistien joukosta tunnustuspalkinnon saajaksi Ville Rannan sarjakuva-albumin Kyllä eikä ei.

Santtu-Matias Rouvalin perustelut valinnalleen:

'Minua kiinnosti erikoisesti tämä tarina Paavo Ruotsalaisesta. Kytkös musiikkiin löytyy niin oopperasta kun Juha Vainiokin laulusta "Baritooni Tuppurainen huutaa rohdinpaidassaan: "Mie oon Paavo Ruotsalainen, panen aina paikoiltaan." Siis tarina on omaperäinen 1800-luvulle sijoittuva, harvinainen aihe.

Kuvitukset ovat loistavia. Niin kuin tauluja. Ville Rannan kirja on taideteos itsessään. Voisin ottaa minkä tahansa kuvan seinälleni taulun sijasta, niin upeasti piirrettyjä kuvia ne ovat. Kuvasarjoissa on myös oikeasti hyvä pointti - albumi on loistava!'

Ville Rannan pitämä, sarjakuvan arvoa puolustava puhe on myös luettavissa verkossa.

www.sarjakuvafinlandia.fi