The Fifth Season – suomalainen sarjakuva valloittaa Hongkongissa

THE FIFTH SEASON - An Exhibition of Finnish Comics

31.7.–9.8.2015

Comix Home Base

7 Mallory Street, Wan Chai, Hongkong

THE FIFTH SEASON tarjoaa hongkongilaisyleisölle kurkistuksen suomalaisen sarjakuvan värikkään outoihin ja surrealistisiin maisemiin. Näyttelyn nimi, 'viides vuodenaika', viittaa suomalaistaiteilijoiden töitä usein yhdistävään toiseuden kokemukseen ja oman todellisuutemme ulkopuolella tai sen rajapinnoilla kuvattaviin maailmoihin.

Näyttelyssä on mukana viisi suomalaistaiteilijaa: Maria Björklund, Tommi Musturi, Joonas Rinta-Kanto, Marko Turunen ja Amanda Vähämäki. Lisäksi näyttelyn yhteydessä toteutettiin Finnanimation ry:n kuratoima suomalaisen nykyanimaation ulkoilmanäytös.

Näyttelyn yhteydessä järjestettiin juhlaviikonloppuna mukana olevan taiteilijan Maria Björklundin taiteilijahaastattelu sekä livepiirrosnäytös yhteistyössä paikallisten taiteilijoiden Leumas Ton, Mandycatin, Montagut Chuenin ja Chi-kit Keungin kanssa.

Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Suomen sarjakuvaseura, Hong Kong Arts Centre ja Comix Home Base, ja sen toteutukseen on saatu tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä, Taiteen edistämiskeskukselta ja Finnanimation ry:ltä.

THE FIFTH SEASON -näyttely on osa Comix Home Basen kaksivuotisen toiminnan juhlavuoden ohjelmistoa, jota tukee Hongkongin erityishallintoalueen Create Hong Kong -ohjelma. 

Lisätietoa: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

hongkong-nayttely3

 

 

hongkong-nayttely1

 

Kuvat: Maura Manninen