Helsingin sarjakuvafestivaalit palasivat Kaapelitehtaalle vuosikymmenien jälkeen – lopputiedote

Tiedote 15.11.2021

Koronapandemian takia viime vuonna internetiin ja tänä vuonna syyskuulta marraskuuhun siirrettyjä Helsingin sarjakuvafestivaaleja vietettiin viime viikonloppuna Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Yhä jatkuvasta poikkeustilasta huolimatta kävijät löysivät paikalle, ja vastaanotto oli kautta linjan positiivista. Haluammekin sydämemme pohjasta kiittää niin kävijöitä kuin kunniavieraita, jotka osallistuivat tapahtumaan Kaapelitehtaalla ja Youtube-striimin välityksellä. Yhteensä kävijöitä fyysisessä ja virtuaalisessa festivaalissa sekä aiemmin syksyllä järjestetyissä satelliittitapahtumissa oli yli 5000.

Viimeiset 18 kuukautta ovat olleet niin sarjakuva- kuin tapahtuma-alalle vaikeat, ja jouduimmekin kiinnittämään erityistä huomiota ihmisten turvallisuuteen. Turvallisuusjärjestelyjen aiheuttama ylimääräinen vaiva osoittautuikin kuitenkin sen arvoiseksi, sillä vieraiden ja näytteilleasettajien reaktio tapahtumaan osoittavat, miksi Helsingin sarjakuvafestivaalit ovat niin tärkeät monille.

”Kaikkien mahdollisten haasteiden jälkeen pelkät sanat eivät riitä kertomaan siitä kiitollisuudesta, mitä sarjakuvaväen näkeminen yhdessä Kaapelitehtaalla tänä viikonloppuna herätti”, festivaalituottaja Maura Manninen kertoo. ”Yleisöä oli paikan ja ajankohdan vaihdokseen sekä koronatilanteeseen nähden hyvin ja Merikaapelihalli tarjosi täydelliset puitteet turvalliselle festarikokemukselle. Fiilis on helpottuneen onnellinen.”

Suurkiitokset yhteistyökumppaneillemme Opetus- ja kulttuuriministeriölle, Helsingin kaupungille, Pohjoismaiselle kulttuuripisteelle, Finnish Institutelle, Embajada de España en Finlandialle, Fundacion Canaria Cine + Comicsille, Kutikutille, Kaapelitehtaan Konttorille, Pure Wastelle, Masis Brewerylle, Porvoon Pienelle Limonaaditehtaalle, Teerenperille, Ruohonjuurelle sekä CUNE:lle.

Seuraamalla Helsingin sarjakuvafestivaalien sekä Suomen sarjakuvaseuran Facebook-, Instagram- sekä Twitter-tilejä saatte kätevimmin tietoa tulevista tapahtumista sekä muusta Suomen sarjakuvaseuran toiminnasta.