Athanasía Aarniosuo sarjakuvaseuran toiminnanjohtajaksi

Suomen sarjakuvaseuran toiminnanjohtajana on marraskuussa aloittanut Athanasía Aarniosuo (s. 1981). Tervetuloa!

– Olen taiteilija, kuraattori, taidejournalisti ja kokenut kulttuurityöläinen, Aarniosuo kertoo. 

Athanasía

– Minulla on koulutusta taidegrafiikasta ja taidehistoriasta, ja olen valmistunut Aalto-yliopiston ViCCA-koulutusohjelmasta, jonka osana suoritin myös sarjakuvailmaisun opintokokonaisuuden. Taiteellinen tutkimukseni keskittyy tällä hetkellä nostalgian ja identiteetin käsitteisiin. Minulla on ollut yksityisnäyttelyitä, ja olen osallistunut ryhmänäyttelyihin eri maissa. 

– Olen työskennellyt useissa museoissa, gallerioissa ja taideorganisaatioissa organisointi-, tuotanto-, viestintä- ja koordinointitehtävissä vuodesta 2003. Olen kirjoittanut lukuisia artikkeleita muun muassa HIAP - Helsinki International Artist Programmelle sekä kulttuurilehti Mustekalaan.

Mitkä ovat tunnelmat uuden edessä?

– Olen innoissani! Kävin Helsingin sarjakuvafestivaaleilla ensimmäisen kerran vuonna 1999, ja rakastuin tunnelmaan ja ihmisiin. Siitä asti olen pyörinyt mukana, joskus myyjänä, joskus vapaaehtoisena, joskus vieraana ja vuonna 2022 taiteellisena johtajana. Ihanaa päästä nyt osallistumaan sarjakuvaseuran muuhunkin toimintaan, tutustumaan ihmisiin ja tekemään yhteistyötä!

Entä mikä on hänen lempisarjakuvansa?

– Sandman, Craig Thompsonin Blankets ja Chester Brownin En koskaan pitänyt sinusta ovat vaikuttaneet identiteettiini perustavanlaatuisesti. Olen fanittanut pitkään Katja Tukiaista, Becky Cloonania ja Evangelos Androutsopoulosta. Viimeisin sarjakuvallinen ihastukseni on Hetamoé eli Ana Matilde Sousa.