Laivalahden puistotie 7, 00810 Helsinki (Herttoniemenranta)

Sivuilla ajankohtaisia tapahtumia – www.sarjakuvakeskus.fi

Sarjakuvakeskuksen kurssit: sarjakuvakeskus.fi/kurssit/ajankohtaiset-kurssit

Tilaa tapahtumien uutiskirje täältä. 

Sarjakuvakeskus on keväällä 2008 Helsinkiin perustettu, Suomen sarjakuvaseuran ylläpitämä sarjakuva-alan monitoimikeskus. Sarjakuvakeskus muutti Kalliosta Arabianrantaan vuonna 2010, vuonna 2017 taas Kallioon ja vuonna 2022 nykyiseen paikkaansa Herttoniemenrannassa.

Keskuksella järjestetään muun muassa alan kursseja aikuisille ja lapsille. Sarjakuvaopetusta on aloittelijoista ammattilaistasolle asti. Lasten kursseja pidetään eri sarjakuvapisteissä ympäri Helsingin, Espoon ja Vantaan. Sarjakuvan tekemistä opitaan eri lähtökohdista, inspiraatiosta käsikirjoituksen ja toteutuksen kautta julkaisukanaviin. Pidempien kurssien rinnalla on lyhyempiä kokonaisuuksia ja ilmaisia työpajoja. Kursseja voi myös tilata muualle ja Sarjakuvakeskuksella on hyvä suomalaisten sarjakuvaopettajien kontaktiverkosto.

Sarjakuvakeskus on itsenäinen kulttuurikeskus. Monimuotoiset projektit sekä keskuksella työskentelevän henkilökunnan asiantuntemus ja suhteet mahdollistavat myös paljon kansainvälistä toimintaa. Yhteistyö Helsingin sarjakuvafestivaalien ja muiden koti- ja ulkomaisten sarjakuva-alan tapahtumien kanssa on toiminnan tärkeä osa. Toiminnassa ollaan aina avoimia uusille ideoille!

laivalahden puistotie7 google earth nuoli

sarjakuvakeskus 2022 panoraama web