Sarjakuvakeskus on keväällä 2008 Helsinkiin perustettu, Suomen sarjakuvaseuran ylläpitämä sarjakuva-alan monitoimikeskus. Sarjakuvakeskus muutti Kalliosta Arabianrantaan vuonna 2010 ja vuonna 2017 taas nykyiseen paikkaansa Kalliossa.

Porthaninkatu 9, 00530 Helsinki (Kallio)

Sivuilla ajankohtaisia tapahtumia – www.sarjakuvakeskus.fi

Tilaa Sarjakuvakeskuksen uutiskirje täältä. 

porthaninkatu-ulkoa-web-sarjakuvakeskus

Keskuksella järjestetään muun muassa alan kursseja aikuisille ja lapsille. Sarjakuvaopetusta on aloittelijoista ammattilaistasolle asti. Lasten kursseja pidetään eri sarjakuvapisteissä ympäri Helsingin, Espoon ja Vantaan. Sarjakuvan tekemistä opitaan eri lähtökohdista, inspiraatiosta käsikirjoituksen ja toteutuksen kautta julkaisukanaviin. Pidempien kurssien rinnalla on lyhyempiä kokonaisuuksia ja ilmaisia työpajoja. Kursseja voi myös tilata muualle ja Sarjakuvakeskuksella on hyvä suomalaisten sarjakuvaopettajien kontaktiverkosto.

Galleriasta voi vuokrata tilaa sarjakuva- ja kuvitusaiheisille näyttelyille

Sarjakuvakeskus on itsenäinen kulttuurikeskus. Monimuotoiset projektit sekä keskuksella työskentelevän henkilökunnan asiantuntemus ja suhteet mahdollistavat myös paljon kansainvälistä toimintaa. Yhteistyö Helsingin sarjakuvafestivaalien ja muiden koti- ja ulkomaisten sarjakuva-alan tapahtumien kanssa on toiminnan tärkeä osa.Toiminnassa ollaan aina avoimia uusille ideoille!