Aihe

Pro gradu

Pro gradu -tutkielma. Helsingin Yliopisto, käännöstieteen laitos, kääntäminen ja tulkkaus. Kouvola.

" Supersankarisarjakuvan perusominaisuus on sen kerronnallinen jatkuvuus vuosikymmenestä toiseen, mikä johtaa väkisinkin erilaisten kontekstien muodostumiseen. Nämä kontekstit eivät voi olla vaikuttamatta aina uusien numeroiden käännöksiin, sillä uusi numero on useimmiten kerronnallista jatkoa edellisille numeroille. Tutkielma käsittelee supersankarisarjakuvan niin englannin- kuin suomenkielistä historiaa."

Suomen sarjakuvaseuran kokoelma

Konttila, Tero

Helsingin yliopisto

Formaatti

109 s. : kuv.

Konttila, Tero, “The culture of superheroes - contextual issues in the translation of superhero comics,” Sarjakuvaseuran kokoelman tietokanta, viitattu 16. lokakuuta 2019, https://www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma/items/show/10936.