Dekkarelia : hämärähommia rajamailta : Joensuun sarjakuvaseuran rikosantologia

Dekkarelia : hämärähommia rajamailta : Joensuun sarjakuvaseuran rikosantologia

Suomalaisessa sarjakuvakentässä on ollut Dekkarin mentävä aukko. Se on nyt paikattu. Rikosantologia Dekkarelia on Joensuun Sarjakuvaseuran julkaisuista tukevin. Onkin outoa että vasta nyt Dekkari-antologia on muuttunut lihaksi ja vereksi, ruudinsavuksi ja sormenjäljiksi, kirjamyynti tilastoissa kun Dekkarit ovat olleet viime vuosina erittäin näkyvästi esillä.  Dekkarelia on jatkoa kareliaanitrilogialle, jonka muodostivat Kalevala aiheinen Sariola (1999), Pohjois-Karjalan henkistä tilaa kartoittanut Karelikummaa (2001) ja suomi-rockiin porautunut Älppäri (2004).

Joensuun sarjakuvaseura

978-951-97525-5-6

Alanko, Minna ; Havu, Paula ; Hukkanen, Sanna ; Laaninen, Suvi ; Lehikoinen, Petteri ; Morero, Micaela ; Niiranen, Kimmo ; Nuutinen, Christer ; Nykyri, Riikka ; Pesonen, Antti ; Pihlajamäki, Ykä ; Pirinen, Ville ; Reittu, Ninka ; Saarelainen, Mika K. ; Sa, “Dekkarelia : hämärähommia rajamailta : Joensuun sarjakuvaseuran rikosantologia,” Sarjakuvaseuran kokoelman tietokanta, viitattu 13. joulukuuta 2019, https://www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma/items/show/10979.