Tuulen laakson Nausicaä 1

Tuulen laakson Nausicaä 1

Hayao Miyazakin (s.1941) mestariteos vihdoin suomeksi. 1984 Animaationa nähty teos, perustuu sarjakuvan kahteen ensimmäiseen albumiin. Nausicaä elokuvan taloudellinen menestys antoi Miyazakille mahdollisuuden perustaa yhdessä Isao Takahatan kanssa Studio Gibli. Miyazakin muut animaatioprojektit hidastivat sarjakuvan valmistumista, jota hän piirsi vuosina 1982-1994. Tarina sijoittuu kaukaiseen tulevaisuuteen, jota sävyttävät ihmisten väliset taistelut, jättimäiset hyönteiset sekä ekokatastrofi.Tuulen laaksossa asuu prinsessa Nausicaä. Hänen vanha isänsä, laakson hallitsija, ei enää pysty jatkamaan sotimista, Nausicaän olisi astuttava isänsä saappaisiin. Mutta rauhaa rakastava ja kaikkea elämää ymmärtävä Nausicaä ei sovi sotijan rooliin. Sarjassa julkaistaan seitsemän osaa. Kuvitus on yksivärinen (värillinen muste) ja teos luetaan alkuperäiseen manga-tyyliin oikealta vasemmalle.

Miyazaki, Hayao

Sangatsu Manga

978-952-16-1165-0

Original title

Kaze no tani no Nausicaä Volume 1

Miyazaki, Hayao, “Tuulen laakson Nausicaä 1,” Sarjakuvaseuran kokoelman tietokanta, viitattu 6. joulukuuta 2019, https://www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma/items/show/11005.