Pjongjang

Pjongjang

Totuus on tarua ihmeellisempää kun kyseessä on Pohjois-Korea. Guy Delisle (s. 1966) oli töissä Pjongjangissa animaatio studiolla. Hän piti matkastaan sarjakuva-päiväkirjaa. Teos on täynnä esimerkkejä diktatuurisesta elämänmenosta tuossa sairaalla tavalla kiehtovasta maasta. Lukija ei tiedä itkeäkö vai nauraa kun Guy Delisle kysyy "oppaalta", mistä on kysymys kun joukko naisia maalaa puun juurta ympäröiviä kiviä valkoiseksi, hänelle vastataaan että "he ovat vapaaehtoisa". Hän törmää matkallansa muihinkin "vapaaehtoisiin." Guy Delisle on tehnyt vastaavanlaisen teoksen Burman matkastaan. (Merkintöjä Burmasta, WSOY 2008)

Delisle, Guy

WSOY

Muu tekijä

suomentanut Saara Pääkkönen

978-951-0-35484-1

Delisle, Guy, “Pjongjang,” Sarjakuvaseuran kokoelman tietokanta, viitattu 21. syyskuuta 2019, https://www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma/items/show/11032.