Iorix Suuri - Alix 10

Iorix Suuri - Alix 10

Alix -sarja jatkuu 13. albumillaan. Kustantajan albumijärjestyksessä kyseessä on kymmenes seikkailu, eli jostain syystä hyppäämme pari numeroa taaksepäin. Tästä ei lukijalle sinänsä ole haittaa.Iorix Suuri ilmestyi ensimmäisen kerran 1972 alkuperäisellä ranskankielisellä nimellä Iorix le grand.Tässä tarinassa Alixin on johdatettava joukko entisiä palkkasotureita takaisin kotikonnuilleen. Helpon tuntuista tehtävää uhkaa paitsi ulkoiset vaarat, myös sisäiset ristiriidat. soturijoukon oma johtaja saa tarpeekseen Alixista ja päättää toimia. Alix-sarja jatkuu suomessa yli kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Alix on Jacques martinin 60 vuotta sitten luoma hahmo.

Martin, Jacques

Apollo

Muu tekijä

kääntänyt Kirsi Kinnunen

978-952-5769-07-4

Original title

Iorix le Grand

Martin, Jacques , “Iorix Suuri - Alix 10,” Sarjakuvaseuran kokoelman tietokanta, viitattu 23. syyskuuta 2019, https://www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma/items/show/11105.