Poliisitarkastaja Havank 1 - Aivopähkinä

Poliisitarkastaja Havank 1 - Aivopähkinä

Daan Jippes (s.1945) on Hollantilainen Ankka-kuvituksistaan tunnettu Hollantilainen sarjakuvataiteiija. Hän käyttää taiteilijanimenään Danieriä. Jippes on sovittanut 1930-luvulla maanmiehensä H. F. van der Kallenin kirjoittaman dekkarin sarjakuvaksi. Jippes on tosin siirtänyt tapahtumat kuvitteelliselle 50-luvulle. Päähenkilö Charkles C.M. Charlien hän on nimennyt uudelleen Havankiksi, hahmon luojan mukaan. Tarina kertoo Havankinsta, joka tunnetaan paremmin nimellä Varjo. Varjo etsii kadonneita asiakirjoja, jotka todistavat Germanian vallankaapaussuunnitelmista Austriassa. Moni muukin on asiakirjojen perässä, kukin omista syistään. Jippes on Havankia piirtäessään halunnut tehdä kunniaa 50-luvun belgialaiselle sarjakuvalle, etenkin Franquinin Pikolle ja Fantasiolle. Tarina sisältää sen verran väkivaltaa että sitä ei voi suositella perheen pienimmille.

Jippes, Daan

Apollo

Muu tekijä

Kääntäjä: Anssi Rauhala

978-952-5769-06-7

Original title

Hoofden op hol

Jippes, Daan , “Poliisitarkastaja Havank 1 - Aivopähkinä,” Sarjakuvaseuran kokoelman tietokanta, viitattu 9. joulukuuta 2019, https://www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma/items/show/11136.