Mikä-mikä-maan saari

Mikä-mikä-maan saari

Maattoman Juanin matkat II. Javier de Isusin (s.1972) vallankumoushenkinen sarjakuva laivattomasta merimiehestä jatkuu. Tarinan sankari on Vasco, oikea Corto Maltésin perillinen, joka puolustaa aina sorrettuja ja seikkailee usein vallankumousliikkeiden parissa tai ainakin niiden jälkimainingeissa. Toisessa osassa Vascon kaveri Juan on kadonnut. Jäljet johtavat Latinalaiseen Amerikkaan. Tarkemmin sanottuna Nicaraguaan ja Ometepe nimiselle saarelle. Saari on myyttinen ja omituinen kuin Mikä -mikä-maa, Tarina sivuaa Nicaraguan väkivaltaista historiaa. Ja sankarin viittaa sovitetaan Vascon niskaan.Tyylillisesti sarjakuva tarjoaa vaihtuvaa jälkeä, välillä piirustusjälki on herkkää pientä viivaa, välillä pelkkää silhuettia valkoisen ja mustan välillä. Sivulta toiselle siirryttäessä lukija joutuu pikaisiiin vaihdoksiin, esimerkiksi sivuilta 44-45 kun kääntää aukaman 46-47, muuttuu selkeä kynänjälki psykedeeliseksi ja rosoiseksi. Ei sarjakuvaa päivässä tehdä, mutta nyt korostetusti tuntuu että edellä mainittujen aukeamien välillä on vuorokausi tai viikko vaihtunut. Se on vain hyvä.

Isusi, Javier de

Muu tekijä

suomentanut Sari Selander

978-952-01-0463-4

Original title

La pipa de Marcos

Isusi, Javier de, “Mikä-mikä-maan saari,” Sarjakuvaseuran kokoelman tietokanta, viitattu 13. marraskuuta 2019, https://www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma/items/show/11308.