Kuka pelkää Nenian Ahnavia?

Kuka pelkää Nenian Ahnavia?

Usealla eri tavalla palkittu (Nuori Suomi ja Lempi Grand Prix -palkinnot sekä Suomen Sarjakuvaseuran Puupäähattu.) Kati Kovács (s. 1963) saa uuden sulan Puupää hattuunsa, tällä kertaa Sarjakuva Finlandian 2011 teoksestaan Kuka pelkää Nenian Ahnavia? Lopullisen valinnan teki M.A. Numminen, joka hieman erikoiseen tyyliinsä sopien, jätti ensimmäisen palkinnon jakamatta. Sen sijaan hän myönsi toisen palkinnon kahdelle teokselle.  Kovácsin lisäksi kakkoseksi tuli Heikki Paakkasen Amerikka.Kuka pelkää Nenian Ahnavia kertoo kalastaja perheeseen syntyvtä tytöstä. Päähenkilö päätyy lapsivaimoksi naapurisaaren ukolle. Kuulostaa lohduttomalta, mutta tyylilleen ominaisen outouden kautta  Kovács kertoo (myös tyylilleen ominaisesti) yllättävien kiemuroiden kautta kasvukertomuksen. Kuvitus on  Kovácsia. Se ei selityksiä kaivanne.Nenian Ahnavia on Vanha Nainen takaperin kirjoitettuna. Käsi ylös kaikki jotka keksivät sen jo sarjakuvan kannesta.En minäkään.

Kovács, Kati

Arktinen Banaani

978-952-5768-62-6

Kovács, Kati, “Kuka pelkää Nenian Ahnavia?,” Sarjakuvaseuran kokoelman tietokanta, viitattu 19. marraskuuta 2019, https://www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma/items/show/11313.