Kramppeja ja nyrjähdyksiä - Parempaa elämää

Kramppeja ja nyrjähdyksiä - Parempaa elämää

Pikku hiljaa tätä voi kai alkaa kutsumaan "vanha kunnon Kramppeja ja nyrjähdyksiä".
Kyseisen kliseisen tittelin ansaitsee kun sarjakuva jatkaa eloansa hyvällä liekillä yli 20 vuotta.

Kallio ja Nuutinen ovat taas oikean elämän ongelmin liikkeellä. Itsekin samoista ajankäytöllisistä hankaluuksista kärsivänä, tuntuu teos liiankin aidolta.
Neljä kaverusta eivät enää näe toisiaan niin usein kuin "silloin ennen".
Niin tuttua meille nelikymppisille.
Myös muut albumissa ilmenevät elonmerkit ovat aikuisille tuttuja.
Itsensä etsimistä, (muodikasta) Joogaa, lapsettomuutta, ex-tyttöystävien haikailuja ja jne.
Periaatteessa tämä(kään) osa ei tarjoile mitään uutta ja ihmeellistä, mutta kun uskottavuus on kohdallaan, se ei haittaa.
Ja ei kun parempaa elämää etsimään.

Kallio, Pauli ; Nuutinen, Christer

Arktinen banaani

978-952-270-015-5

63 s.

Kallio, Pauli ; Nuutinen, Christer , “Kramppeja ja nyrjähdyksiä - Parempaa elämää,” Sarjakuvaseuran kokoelman tietokanta, viitattu 23. elokuuta 2019, https://www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma/items/show/11341.