Katsaus sarjakuvatutkimuksiin

Katsaus sarjakuvatutkimuksiin

Aihe

Tutkimus

Gay Von Weissenbergin (1901-1983) todella mielenkiintoinen, aikakauttansa (1950-luku?) kuvaava sarjakuvatutkimus, jonka näkökulma on vahvasti nuoriso, ja sarjakuvan mahdollinen haitallisuus heille. Tutkimus on tehty Kenraali Mannerheimin lastensuojeluliitolle. Teoksen loppupuolella todetaankin:

Päätelmät. "Kaiken edellä esitetyn pohjalta on todettava, että sarjakuvat kiistattomasti vahingoittavat yksilöitä, joiden sielullinen rakenne ja sosiaalinen tilanne luovat siihen edellytyksiä. Näin vahingoittuneet yksilöt saattavat sortua rikosten ja yhteiskunnanvastaisten tekojen tielle, tai heidän mahdollisuutensa selviytyä elämän ja yhteiskunnan heille asettamista vaatimuksista heikkenevät edelleen."

Suomen sarjakuvaseuran kokoelma

Weissenberg, Gay Von

Kenraali Mannerheimin lastensuojeluliitto

1950-luku.

51 s.

Weissenberg, Gay Von, “Katsaus sarjakuvatutkimuksiin,” Sarjakuvaseuran kokoelman tietokanta, viitattu 23. lokakuuta 2019, https://www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma/items/show/11560.