Aihe

Pro gradu

Pro gradu -tutkielma. Helsingin yliopisto, yleisen kirjallisuustieteen, teatteritieteen ja estetiikan laitos.

Tekijä pohtii sarjakuvan asemaa kirjallisuuden eri lajien kentässä. Käyttäen ratkaisujen hierarkiaa pohjanaan hän tuo esiin kuvallisen ja sanallisen kuvauksen samankaltaisuutta. Elfquest-sarjakuvassa tutkija kiinnittää huomiota monipolviseen juoneen, maisemaan sekä henkilöhahmoihin. Hän pitää sarjakuvaa amerikkalaisen historian ja todellisuuden tulkitsijana sekä jumalallisen kokemuksen ja taruolentojen olemassaolon selittäjänä.

Ukkola, Inka

Helsingin yliopisto

Formaatti

126 s.

Ukkola, Inka, “Elfquest, populaari amerikkalainen sarjakuvaeepos : kuvailua ja tulkintaa siitä, miten sarjakuvassa on käsitelty pitkää fantasiatarinaa,” Sarjakuvaseuran kokoelman tietokanta, viitattu 6. joulukuuta 2019, https://www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma/items/show/11598.